שעות הפתיחה של משרד הפנים הן מצרך חשוב ביותר. משרד הפנים משפיע באופן ישיר ומיידי על כל אזרח במדינת ישראל ועשינו עבורכם סקירה מהו בדיוק המשרד הזה ששעות הקבלה בו מהותיות כל כך.
מה עושים במשרד הפנים
משרד הפנים כשמו כן הוא, אחראי על ענייניה הפנימיים של המדינה- משרד ממשלתי שאחראי על השלטון המקומי ברחבי המדינה.
תחומי האחריות של משרד הפנים
תכנון מדיניות לאומית בנושאי השלטון המקומית.
תקצוב ופיקוח על פעילות הרשויות המקומיות והגופים הנלוום אליהן.
ליווי והכוונת הפעילות של הרשויות המקומיות.
פיקוח ובקרה על פעילות הרשויות המקומיות.
קביעת גבולות מוניציפליים בין רשויות.
קביעת מדיניות ופיתוח שירותי החירום ברשויות המקומיות.
רישוי עסקים, באזורים בהם אין רשויות מקומיות.
משרד הפנים בתקופת הבחירות
בנוסף כאשר ישנן בחירות ברשויות המקומיות, משרד הפנים הוא האחראי לניהול התקים של המהלך. דואג לאישור פנקס הבוחרים, אישור רשימת המועמדים, ניהול תהליך הבחירות בכללותו וכן דואג לפרסום תוצאות הבחירות.
שעון קיץ
משרד הפנים נוגע לכל אזרח באופן אישי כאשר הוא המחליט והמודיע הרשמי של מדינת ישראל על תחילת מועד שעון קיץ וכן על תאריך סיומו.
ממשרד הפנים וחופי הרחצה בישראל
אם הזכרנו את שעון הקיץ אי אפשר שלא לציין שמערך חופי הרחצה בישראל על כל הכרוך בזה נמצא אף הוא תחת כנפיו הענפות של משרד הפנים: הכרזה רשמית על חופי הרחצה במדינת ישראל, קביעת התקנים המתאימים לנקודות ההצלה, פיקוח כללי על חופי הרחצה, פתיחת עונת הרחצה הרשמית במדינת ישראל וכן חלילה משרד הפנים הוא האחראי גם על סגירת חופים בגלל זיהום או במידה ויש בעיה של היעדר מצילים.
תקצוב ופיקוח פעילויות של העדות הלא יהודיות בישראל
תחום תקצוב ופיקוח על הפעילויות השונות של העדות הלא יהודיות שמתגוררות במדינת ישראל נמצא אף הוא תחת אחריותו של משרד הפנים.
אגפי משרד הפנים
למשרד הפנים בישראל ישנם אגפי מטה שונים והם: המנהל לשלטון ולמנהל מקומי, המנהל לתקצוב ופיתוח ברשויות המקומיות, האגף לביקורת ברשויות המקומיות, אגף מרשם ומעמד, המנהל לשירותי חירום ותפקידים מיוחדים, המפקחת הארצית על בחירות ברשויות המקומיות, עד ראשיתה של כהונת הכנסת ה-20 מנהל התכנון והיחידה הארצית לפיקוח על הבניה היו תחת משרד הפנים אך הועברו בנקודת זמן שציינו למשרד האוצר.
תעודות ואשרות במשרד הפנים
לאדם הפשוט בחייו ישנן נקודות ציון אשר שם הוא נפגש עם משרד בפנים בוודאות ומעסיקות אותו בהכרח שעות הפתיחה של משרד הפנים. והן העיסוק במעמדו האישי של האזרח, האוכלוסין, ההגירה, מעברי הגבול וכן אשרת שהייה בארץ (ויזה), אשרות כניסה, דרכונים והנפקת תעודת זהות אישית שנוגעת לכל אזרח ואזרחית במדינה שהגיעו לגיל 16.
מניעת גזענות ואפליה
נקודה נוספת מעניינת עליה האחראי הוא משרד הפנים במדינת ישראל הוא להיות הממונה הממשלתי על מניעת הגזענות והאפליה. מה זה אומר? היות והייתה החלטת ממשלה שמספרה 1958 מתאריך 19.8.2016 שמהותה מניעה ומיגור גזענות ממסדית כהמשך ישיר לכך מינה מנכ"ל משרד הפנים ממונה על מניעת גזענות. תפקידי הממונה על נושא זה הם: קיום פעילויות להעלאת וקידום המודעות למיגור הגזענות בשירותים הניתנים על ידי משרד הפנים, הטמעת שינויים ארגוניים לצורך מיגור הגזענות, טיפול בתלונות בנושא הגזענות והעברתן לטיפול אצל הגורמים המוסמכים לכך, תיעוד פניות שונות למשרד לצורך בקרה והנפקת נתונים על קיומן ושכיחותן של תפיסות, עמידות ודרכי התנהלות היכולות להוביל לגזענות, ייעוץ למנכ"ל הרשות בתחומים מקצועיים של מניעת גזענות ובשירותים שמספק לכל אזרח משרד הפנים ולבסוף ייזום ארגון וביצוע פעולות הדרכה והכשרה בתחומי מניעת הגזענות בישראל. ובפועל? אם נתקלתם בגזענות איך ניתן להתלונן על כך? כל אדם רשאי לפנות במקרים של התנהגות פיזית ו/או מילולית של עובד משרד הפנים שיש בה משום גזענות או אפליה- לממונה על מניעת הגזענות במשרד שהיא בגברת רמה לוי. בנוסף, רשאי המתלונן לפנות לכל גורם מוסמך אחר, לרבות אל היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות בכתובתה:
[email protected]
שר הפנים
תפקיד שר הפנים הינו תפקיד נחשב ביותר בקרב ממשלות ישראל בעבר ובהווה שכן לתפקיד זה השפעה מיידית וישירה על כל אזרח ואזרח במדינה, כמו שסקרנו רק הוא שולט על קביעת המדינות בנושא ההגירה ופיזור תקציבי השילטון המקומי בידיו.